onsdag 31 augusti 2011

Extremt RÅTT ätande?


Fredrik Colting (bror till inte helt okända Jonas Colting) äter bara rå mat. Vegetarian kanske är det första du tänker på men nejdå, Fredrik äter ALLT rått inklusive kött, kyckling och fisk. Okokt, ostekt och opastoriserat. I senaste numret av Runners World och via den här länken kan du läsa en lång artikel om Fredriks syn på hälsosam mat och rått ätande.

"Att äta rått handlar inte om njutning, åtminstone inte enligt traditionella mått. -Det finns ingen rå mat som smakar godare än lagad mat, så är det bara. Men njutningen för mig är att vara hälsosam och veta att jag gör någonting naturligt. Att veta att jag bygger upp min hälsa är viktigare för mig än att det smakar gott, säger Fredrik".

I Jonas Coltings bok "Den nakna hälsan" har Fredrik tidigare kommenterat sin extrema kosthållning så här:

"-Visst är det ett extremt annorlunda sätt att äta på men samtidig är det än mer extremt att äta tvärtemot vad naturen och evolutionen lärt oss, margariner, konserveringsmedel, tungmetaller och andra kemikalier samt socker och salt som förstör våra hormonella system och mat som berövats all sin välgörande näring."

Visst är det ett i det yttersta extremt sätt att äta på i mina ögon men samtidigt beundransvärt att han står ut. Dessutom verkar han ju må som en prins.
Någon som är sugen på en leversmoothie?

2 kommentarer:

Schaub sa...

Jag hade en kollega på Sats som kör samma metod. Hans blogg är fascinerande läsning: plunkan.blogspot.com

Han pratar om "holistic living", m a o att leva fullt ut med naturen och människor/djur omkring oss.

Fast, när han stod i köket och åt rå kycklingfilé fick jag smått panik. Du vet väl hur rå kyckling luktar?

Heder åt de här killarna, men. Du lär inte ha många vänner kvar, för vem vill fika med en sådan "kuf"? ;)

För att inte tala om alla middagsbjudningar.

För mig är god mat och ett gott glas vin själva meningen med livet.

Micke Svensson sa...

Håller med dig Schaub. Mat ska såklart vara en njutning. Rå kyckling är inget för mig heller. God OCH hälsosam mat is the shit!;-)