torsdag 27 oktober 2011

Coconut Water

Kokosnötsvatten kallas ibland "Naturens egen sportdryck" och om man tar hänsyn till det höga mineralinnehållet med t.ex. femton gånger mer kalium i jämförelse med de vanligaste sorterna så stämmer det bra. Men framförallt är det en naturlig och god dryck som lämpar sig bra efter ett svettigt träningspass.

Jag provade kokosnöttsvatten för första gången i New York i våras och fastnade direkt. Jag gillar framförallt den naturliga smaken men de smaksatta varianterna är inte dumma dom heller.

Kokosnötvatten är vätskan från unga kokosnötter och ska inte att förväxlas med kokosmjölken som bildas i de äldre nötterna. Drycken är fettfri och har ett lågt innehåll av kolhydrater. Till skillnad från många andra drycker är den dessutom helt fri från konstgjorda tillsatser. Mineralinnehållet är högt av zink, selen, jod, svavel, magnesium, ascorbinsyra och B-vitaminer, men innehåller även elektrolyterna kalcium, fosfor, natrium och kalium i sina naturliga former. Nackdelen med drycken är att den är förhållandevis dyr och finns bara att köpa i välsorterade affärer och hälsokostbutiker.

Inga kommentarer: