torsdag 5 juli 2012

Resekit


Jag har tidigare skrivit om träning med bara egna kroppen som redskap och om hur långt man kommer med bara det på t.ex. resor och semestrar.
Vill man ta ett steg till och utveckla träningsmöjligheterna ytterligare finns det ett par praktiska prylar att investera i. Utrustningen bör vara lätt att packa ner i resväskan och ska helst inte vare sig ta för mycket plats eller väga för mycket.
Smidigt är då ett par romerska ringar alternativt TRX-band. Enkelt att hänga upp i ett träd eller varför inte på närmsta lekplats. Ringarna/banden bjuder in till mängder av övningar, allt från pull-ups och armhävningar till dips och muscle-ups. Gör några google-sökningar och du kommer att hitta mängder av alternativ.
En annan sak som fungerar utmärkt att ta med sig är en sandsäck. Som det låter, en säck fylld med sand. Sanden tar du förslagsvis inte med dig (Phuuu.) utan fyller på plats. Ihopvikt tar säcken nästan inte någon plats alls. Jag rekommenderar dig att köpa en så kallad Dry bag i sport eller äventyrsbutiken. Dom brukar både vara slitstarka och bra på att hålla tätt. Prova sedan att t.ex. belasta dina knäböj, utfall, marklyft och pressar med säcken.
Sist men inte minst tycker jag också att du ska packa ner ett hopprep. Smidigt sätt att träna din kondition samtidigt som du stärker fötter och vader (prova att hoppa barfota). Även färdigheter som balans, koordination och tajming får sig en utmaning.

Med den här typen av utrustning kan du variera dina semesterpass i oändlighet. Låt fantasin flöda och prioritera det du vill bli bra på. För min egen del skulle ett pass kunna se ut så här:

5 varv av:
15 Ring pull-ups
20 Gående utfallssteg med sandsäck
25 Dubbelhopp med hopprep

Eller varför inte:

5 varv av:
10 Knäböj med axelpress (sandsäck)
10 Ringarmhävningar
15 Sit-ups
30 Sekunder hopprep

Ha en fortsatt skön sommar!

2 kommentarer:

therunningmovement.blogg.se sa...

Grymt!!! Tack för tipset! Jag har gjort min egen TRX den följer med ut bara för att ha.
Vart har du köpt din hopprep?

Micke Svensson sa...

Hopprepet har jag köpt på Crossfit Nordic. Norrtullsgatan, Sthlm.