söndag 19 april 2009

TIPS FRÅN KOCKEN

Det är kul och enkelt att laga bra och nyttig mat! Snabbt går det också. Den som påstår något annat ljuger. Här följer ett recept på en supergod (och enkel) kycklingwok. Ta dig i kragen och prova!

1. Bryn skuren kycklingfilé i lite olja tills den är gyllenbrun.

2. Tillsätt dina favoritgrönsaker (Jag använde morot, blomkål, zucchini och paprika). Krydda med salt, svartpeppar och en klick sambalolelek efter smak.

3. När grönsakerna har fått lite färg och fortfarande har lite tuggmotstånd är det klart. Som pricken över i kan du slutligen garnera med lite färsk timjan.
Njut av rätten som den är eller servera med valfritt tillbehör. Smaklig spis!

3 kommentarer:

Ingmarie Nilsson sa...

Och vill du inte ha kycklingen, som jag, så går det lika bra med t.ex. Quorn eller tofu! :-)

Micke Svensson sa...

Javisst! Det går alldeles utmärkt :-)

Cizzi sa...

Nu blev jag hungrig!