Det är ett bra tag sedan som jag bjöd på några recept här på bloggen. Som av en slump blev jag igår påmind av min kompis Jossan om en Indisk kycklinggryta som vi bjöd henne på för ett par år sedan. Receptet kommer från Oscar de Hoogs och Fredrik Pauluns bok "Den perfekta maten".
Grytan är supergod och busenkel att göra.
Jag gjorde dubbel mängd idag så att det blev både söndagsmiddag och måndagens lunchlåda till båda Maria och mig. Tack för påminnelsen Jossan!
Indisk kycklinggryta
(2 portioner)
300 g kycklingfilé, skuren i munsstora bitar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk sambal oelek
2 cm lån ingefärsbit
1 kycklingbuljongtärning
1 burk krossade tomater
Saften från 1/2 citron
2 msk rapsolja
1/2 msk curry
1 tsk kanel
Gör så här:
Mixa lök, vitlök, chili och ingefära till en slät massa. Fräs mixblandningen i oljan cirka 1 minut. Tillsätt kanel och curry och fräs ytterligare 1 minut.
Häll därefter i resterande ingredienser och låt sjuda i cirka 40 minuter.
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk sambal oelek
2 cm lån ingefärsbit
1 kycklingbuljongtärning
1 burk krossade tomater
Saften från 1/2 citron
2 msk rapsolja
1/2 msk curry
1 tsk kanel
Gör så här:
Mixa lök, vitlök, chili och ingefära till en slät massa. Fräs mixblandningen i oljan cirka 1 minut. Tillsätt kanel och curry och fräs ytterligare 1 minut.
Häll därefter i resterande ingredienser och låt sjuda i cirka 40 minuter.
Servera med ris eller en stor sallad och gärna en bit naanbröd. En klick naturell yoghurt på toppen är inte heller helt fel.
Smaklig spis!
3 kommentarer:
Åh det va så lite Micke! Jag minns den som supergod :) Kram kära vän och tack för de härliga hemmagjorda burgarna igår! /Jossan
Indisk mat är alltid gott. Detta var enkelt och smakade mycket bra. Tack.
Du vet väl att det är löpning runt Humlegården i morgon? :-)
Skicka en kommentar