För knappt ett år sedan skrev jag ett inlägg om boken "Isodieten" som då var nyutgiven. Nu har författarna Fredrik Paulun, Kristina Andersson och Martin Brunnberg släppt uppföljaren "Isodieten kokboken".
Boken innehåller 60 nya recept på frukostar, luncher, middagar och mellanmål.
Med "ISO" menas att kalorierna är jämnt fördelade mellan näringsämnena. 33 E% Protein, 33 E% Kolhydrater och 33 E% Fett. (E%=Energiprocent)
Alla recept är glutenfria och kvaliteten på näringsämnena är hög.
Grundtanken är att Isodieten är just en diet för viktminskining. Vilket den har visat sig fungera utomordentligt bra för. (Jag har själv sett flera exempel) Följer man de föreslagna menyerna hamnar det dagliga koloriintaget på ca 1600 kcal.
Men det som jag tycker är bra med denna typ av mat är att de allra flesta människor mår bra av att äta på det här viset. Det handlar bara om att justera mängden mat utifrån dina egna behov.
Jag själv skulle förmodligen försvinna illa kvickt om jag bara åt 1600 kcal per dag.
Så därför ökar jag portionsstorlekarna, lägger till aningen mer kolhydrater, ökar fettmängden och dricker ibland mjölk till maten.
Så om du vill ha nya tips på lättlagad, näringsriktig och god mat kan jag varmt rekommendera boken.Boken innehåller 60 nya recept på frukostar, luncher, middagar och mellanmål.
Med "ISO" menas att kalorierna är jämnt fördelade mellan näringsämnena. 33 E% Protein, 33 E% Kolhydrater och 33 E% Fett. (E%=Energiprocent)
Alla recept är glutenfria och kvaliteten på näringsämnena är hög.
Grundtanken är att Isodieten är just en diet för viktminskining. Vilket den har visat sig fungera utomordentligt bra för. (Jag har själv sett flera exempel) Följer man de föreslagna menyerna hamnar det dagliga koloriintaget på ca 1600 kcal.
Men det som jag tycker är bra med denna typ av mat är att de allra flesta människor mår bra av att äta på det här viset. Det handlar bara om att justera mängden mat utifrån dina egna behov.
Jag själv skulle förmodligen försvinna illa kvickt om jag bara åt 1600 kcal per dag.
Så därför ökar jag portionsstorlekarna, lägger till aningen mer kolhydrater, ökar fettmängden och dricker ibland mjölk till maten.
1 kommentar:
Redan när jag gick i gymnasiet snackade en polare om den här dieten, fast under annat namn. Det här var väl runt 96-97 kanske?
Paulin själv borde kanske prova sina egna dieter, och kanske prova att i alla fall besöka ett gym. Är han inte lite plufsig för att vara hälsoguru.
50 kg i bänk? Jag tvivlar. ;)
//Schaub
Skicka en kommentar