fredag 10 december 2010

Funktionell styrketräning


Super Team!
Nu är det full rulle! Tillsammans med Jari Ketola utbildar jag i funktionell styrketräning i The Academys regi torsdag till söndag. 16 duktiga elever ger järnet i gymmet på Balance i Solna. Redskapen vi använder oss av är skivstång, kabelmaskin, medicinboll, kettlebells och såklart den egna kroppen. De teoretiska delarna innefattar bla träningsmetoder, krav och kapacitet och programkonstruktion. Riktigt kul!

Träningsvärlden utvecklas i rask takt och behovet hos våra kunder förändras hela tiden. Begreppet funktionell träning handlar om praktisk ändamålsenlig träning, det vill säga rörelser som lämpar sig väl för sitt ändamål och fyller en funktion. Träningen går ut på att använda kroppen som den är designad och där flera muskelgrupper tillsammans är involverade i varje rörelse. Ett bättre samarbete mellan de engagerade musklerna ger bättre teknik och bättre koordination inom såväl idrott som det vardagliga livet.

Under utbildningen kommer du att öka din förståelse för funktionell träning för såväl idrottare och motionärer på alla nivåer. Korrekt planerad och utförd funktionell träning bidrar till styrka, snabbhet och explosivitet tillsammans med färdigheter som stabilitet, rörlighet, balans, koordination och tajming. Du lär dig att lägga upp övningar och program utifrån individuella behov.

3 kommentarer:

Ingmarie sa...

Jag sprang förbi inte långt från där ni håller till. Snömoddslöpning, det kräver funktionell träning det. :-)

Micke Svensson sa...

Löpning är funktionellt i allra högsta grad. Snömodd gör ju det hela än mer intressant :-)

Mads Jacobsen sa...

Vilket radarpar! Hälsa gärna Jari från mig! Och så ser vi givetvis fram emot att se dig igen:-)

Må bäst

Mads