måndag 25 april 2011

Sandsäcksträning


Sedan en vecka tillbaka har vi nya sandsäckar att träna med i Sturebadets gym. Fördelarna med att använda sandsäckar att träna med är många. Framförallt är de otympliga och många gånger svårhanterliga vilket leder till att träningen med säckarna blir mer krävande än t.ex en skivstång då sanden rör på sig och belastningen blir mer levande. Detta leder till att färdigheter som styrka, stabilitet, balans och koordination utmanas till max. Dessutom är redskapen riktigt kul att använda.

Övningsbanken är stor och egentligen är det bara fantasin som sätter gränserna. Lyfta, svinga, kasta, springa är bara några exempel på vad man kan göra med säckarna. I videon nedan kan ni se förslag på några övningar.

För alla er som tränar hemma eller ofta är på resande fot är sandsäckarna utmärkta att använda. Ofyllda är de lätta och tar de nästan ingen plats alls. Väl på plats är sand eller jord är ofta enkelt att få tag på som fyllnadsmaterial. Tillsammans med ett par romerska ringar eller TRX-band har man enkelt skapat sig ett utmärkt hemgym/resgym.

Framöver ska både mina Pt-kunder och jag få slita hårt med säckarna.

5 kommentarer:

Ingmarie sa...

Var kan man köpa dem?

Micke Svensson sa...

Vi beställde från Kettlebells.nu i Motala.

http://butik.kettlebells.nu/category.php?id_category=82

Martina sa...

De är grymt roliga att köra med och man kan variera övningar i all oändlighet. me like! Snart dax för 400 meter burpee´s utmaningen?! :D

Ingmarie sa...

Såklart! Det är ju de som lanserar dem. :-)
En annan fråga, vem/vilka har bästa kettlebells utbildningen enl. dig?

Micke Svensson sa...

Martina:
400 meter burpees låter som en tuff utmaning! Men va f-n, det är väl bara att bita ihop och köra! :-)

Ingmarie:
Jag har själv gått Eleikos kettlebellskurs och den tyckte jag var bra. Kolla: www.eleikosport.se