söndag 26 juni 2011

Never stop learning

Oavsett om man har kost och träning som en hobby eller yrke så tror jag att det det viktigt att hela tiden försöka utvecklas och lära sig nya saker och inspireras. Hur många gånger har man inte frågat sig själv; -tänk om jag visste det jag vet idag när jag började träna, hur hade resultatet kunnat se ut då? När jag själv ibland tänker tillbaka på hur min träning såg ut för 10-15 år sedan är det svårt att hålla sig för skratt, och vem vet om ytterligare några år kanske jag ler åt det jag gör och tror på idag?

Idag får jag ny kunskap och inspiration från flera olika håll. Dagligen inspireras jag av mina tränande vänner och arbetskollegor. Alla har sina specialområden och är bra på en massa olika saker, allt  från skador och rehabilitering till styrketräning och löpning. Några av dom delar med sig av sin kunskap i bloggar och annan litteratur som du för övrigt kan läsa mer om i högerkolumnen (Bloggande vänner).

Min sambo Maria är också en stor källa till inspiration och kloka tankar. Maria är näringsfysiolog och doktorerar i ämnet imunologi, med andra ord bra mycket smartare än jag. Ofta får hon mig att ifrågasätta och tänka efter kring mycket av det jag hör och läser. Därefter hjälper hon mig att hitta källor samt fler artiklar och mer information i det aktuella ämnet.

Jag har också förmånen att arbeta med utbildningar och har på så vis också ett enormt bra nätverk att tillgå i form av duktiga utbildare och föreläsare. Det samma gäller alla de elever jag möter som sprider inspiration och kunskap när de berättar om sina bakgrunder och erfarenheter.

Böcker och internet är också stora kunskaps och inspirationskällor. Jag har alltid en liten hög med fackliteratur på sängbordet och läser dagligen ett par kapitel innan jag ska somna.
Utöver detta  har jag också som princip att varje år själv gå ett par utbildningar. Ibland lär jag mig en massa nya och intressanta saker och ibland fungerar kurserna som en form av bekräftelse på att jag inte är helt ute och seglar.

Ingen vill väl dö alltför nyfiken?
Ha en bra träningsvecka!

3 kommentarer:

Schaub sa...

Bra skrivet!

Det intresanta för mig är att jag gått tillbaka till hur jag tränade för ungefär 10 år sedan (en till två muskelgrupp/pass) sedan ett par veckor, MEN, naturligtvis med en mycket högre nivå på utförandet.

För första gången på ett decennium kör jag t ex ett pass biceps, 3-4 övningar, 3-4 set, 6-10 reps.

Och det är riktigt roligt!

Så, även det man gjorde dåligt då blir bra idag, eftersom man, precis som du säger, har utvecklats. :)

Kör så det ryker! Din blogg läses regelbundet och inspirerar. :)

Ingmarie sa...

Det är just det som gör livet så fantastiskt! Det går aldrig att bli "fullärd" eller riktig "expert" på något.
Många tankar, åsikter och rutiner har ändrats men det finns också många som vuxit sig starkare och liksom säkrare.
En slags trygghet helt enkelt.(Utan att för den delen bli insnöad)
En ganska skön känsla! :-)

Ellinor sa...

Bra skrivet Mike! tack för din kunskap och dina kloka tankar! /Ellinor