fredag 20 januari 2012

Kroppsviktspass


Jag har gjort en ny funktionsflik här på sidan som jag kallar "Kroppsviktspass". Du hittar den högst upp. Tanken är att jag ska dela med mig av lite inspiration till lättillgänglig träning med bara egna kroppen som redskap förutom möjligen ett par löparskor.
Passen lämpar sig väl för semestern, jobbresan eller vid andra tillfällen då tiden är knapp eller vägen till närmsta gym är lång.
För dig som reser mycket eller kör mycket hemträning rekommenderar jag starkt att investera i ett hopprep och TRX-band vilket gör träningspassen än mer varierade och effektiva.

Tänk på att passen bara är förslag. Anpassa intensiteten i form av distanser, tempo, repetitioner och övningar utifrån dina egna förutsättningar och önskemål.
Använd också passen som inspiration till egna träningsupplägg.
 
Lycka till och kör hårt!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Vad trevligt att läsa din blogg! Alltid bra med tips och nya idéer. Jag kommer med en fundering som kan låta konstig med tanke på att jag själv är lic. personlig tränare och idrottare sedan tidigare. Hur som helst, jag har dragit på mig knäskador som gör att jag inte kan löpträna längre och inte heller hålla på med kontaktsporter som jag älskar. Att hitta roliga sätt att bibehålla konditionen på är så svårt. Jag gillar när det "händer" saker, så att stå på en crosstrainer eller börja med spinning är uteslutet eftersom jag helt ärligt tycker det är så trist! Att styrketräna är inga problem, det gör jag flera gånger i veckan. Har du några tips på hur jag ska hitta motivationen till att "hitta" en rolig form av konditionsträning?

Martina sa...

Bra där! Jag har två veckor i Thailand som väntar så jag ska absolut hämta inspiration där :-)

Trejna sa...

Vilken bra inspiration! Jag reser mycket. Jag har en TRX. Har du tips på tunga TRX-övningar?

Micke Svensson sa...

Anonym: Kul attt du gillar bloggen! Bra konditionsträning förutom löpning tycker jag är cykling, simning, längdskidåkning och roddtränng. Satsa på ett varierat träningsupplägg för bättre effektivitet och för att undvika tristess. Kör du inomhus kan du ju variera mellan cykel, roddmaskin och kanske skidergometer. För tips på passupplägg kolla www.crossfitendurance.com.

Martina: Thailand!!! Vad härligt, kroppsviktspassen kommer passa dig perfekt!

Trejna: Kanske kan den här killen inspirera till tuffare TRX- pass? http://vimeo.com/8450871
Tack för att du kikade förbi.

Ingmarie sa...

Superbra! Tack!!!!