torsdag 12 april 2012

Visa mig dina skor...

...och jag ska säga dig vem du är. Så lyder ett gammalt ordspråk och visst finns det en del sanning i det. Inte minst när det gäller träningsskor.
För tillfället är det följande fyra par skor som rullar för mig beroende på träningsaktivitet.
Till löpning har jag fastnat för Inov-8´s lättviktskor. I vinter när det har varit lite sämre terräng har jag sprungit i F-lite 220 då den är aningen kraftigare än F-lite 195 som jag annars använder vid torrare väglag och inte minst på bana.
Jag uppskattar lättheten och markkänslan som båda modellerna inbjudet till. Samtidigt måste jag höja ett varningens finger då båda modellerna i princip är odämpade och kräver en långsam övergång från traditionellt mer dämpade skor.


I gymmet och till Crossfit-träningen är jag fortfarande väldigt förtjust i mina skateboardskor. För tillfället från DC. Dom är helt fantastiska till alla typer av lyftövningar så som knäböj, marklyft, pressar och olympiska lyft. Den platta och ganska breda sulan ger bra stöd, stabilitet och härlig kontakt med underlaget. Samtidigt är skorna tillräckligt mjuka för kortare löpningar (<800 m), boxhopp och double unders.
Nyligen skaffade jag också ett par Reebok Crossfit Nano. Den här modellen är gjord för crossfit-träning och även den här skon har en platt och förhållandevis bred sula med i princip samma egenskaper som skateskorna. Jag är inte helt frälst då modellen är något bred för mina fötter. Men jag vet många som stormtrivs i modellen då den som sagt har alla egenskaper man kan önska för en tuff Crossfit wod! Jag tror inte skorna finns i Sverige ännu men det går fint att beställa från Reebok Crossfit shop.
Tänk på att välja lämpliga skor beroende på träningsaktivitet. Tyvärr finns det ingen modell som är optimal till all typ av träning.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Sen kan vi ju oxå räkna total-antal träningsskor/sneakers som du har hemma och se hur många det blir;-)
Puss puss

Ingmarie sa...

haha. Lätt att gissa vem jag är. ;-)

Micke Svensson sa...

Ingmarie: Jag dina skor skulle jag känna igen. :-)