fredag 3 augusti 2012

Glutenfritt superbröd


Maria har vid ett par tillfällen bakat det här brödet som jag hittade på Jonas Coltings blogg. Riktigt gott och fullmatat med nyttigheter. Brödet passar också  bra för dig som är allergisk mot, eller vill undvika gluten. Det är lite utav ett "man tager vad man haver" recept och det är lite så vi gjort. Ursprungsreceptet ser ut så här:
  • 4.5 dl filmjölk, gammaldags
  • 1 dl mörk sirap
  • 3 dl hassel-, val-, cashewnötter och mandlar, krossade eller hackade
  • 2 dl kokosmjöl
  • 3 dl mandelmjöl
  • 1 dl chiafrön
  • 1 dl pumpafrön
  • 1 dl linfrön, hela
  • 2 dl solrosfrön
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1.5 tsk bikarbonat
  • 0.5 dl psylliumfröskal
Blanda allt och häll i en brödform. Grädda på 200 grader i  ca 45 minuter.

Väl värt att testa!

1 kommentar:

Ingmarie sa...

Verkar både gott och enkelt! :-)