fredag 14 september 2012

Middag på en kvart!


Enligt en matvaneundersökning som Livsmedelsverket presenterade i veckan äter Svenskarna för dåligt. Bland annat visar undersökningen att vi äter för lite fisk, frukt och grönsaker samtidigt som vi äter för mycket socker och fett av fel sort. Sämst vanor har unga vuxna.
Som lite hjälp på traven kommer här ett recept på en snabbmiddag med både rikligt med grönsaker, fisk, skaldjur och bra fett. Dessutom är det riktigt gott.

2 stora portioner:

1 burk kokosmjölk
1,5 dl mjölk
1 tsk curry paste
1/2 gul lök
1 liten röd paprika
2 dl frysta ärtor, majs och paprika
En näve rysta harycots verts
Lax skuren i tärningar
Frysta skalade räkor
En nypa salt

Börja med att tina de frysta grönsakerna genom att hälla kokande vatten på dom och låt stå en stund.
Lös upp currypastan tillsammans med kokosmjölk och mjölk i en gryta. Tillsätt grönsakerna och låt sjuda upp några minuter. Blanda sedan försiktigt i laxen och räkorna och låt koka upp igen. Smaka av och tillsätt eventuellt lite salt.
Rätten går så klart att variera med andra grönsakssorter och fisk (eller kyckling). Men grunden med kokosmjölk och currypasta är en väldigt bra bas som faller många i smaken.

Hoppas att det smakar!

Inga kommentarer: