måndag 10 juni 2013

Air Squat progression by Carl Paoli


Jag nämnde Carl Paoli och Gymnasticswod som hastigast i mitt förra inlägg. Om du inte kikat på sidan så se till att göra det, en verklig guldgruva när det kommer till rörelser och rörelseprogressioner. Jag har här valt att dela en trestegs-progression av klassiska benböj. Anledningen är att denna rörelse är så otroligt viktig att behärska både i tränings/idrottssammanhang och i verkliga livet. Många knän, höfter och ryggar hade kunnat sparats om bara var och en tog ansvar för sin egna rörelsemekanik.
Att kunna göra en korrekt benböj med bara egna kroppsvikten är så klart också en förutsättning innan vi belastar med externa vikter i form av skivstång eller hantlar. Se och lär.
"Squatting is one of most vital movements for increasing lower body strength and developing core strength and stability.  It's important for all athletes of all levels and experience to learn how to squat properly, and the best way to do this is to develop good mechanics while under no load.  This progression series will demonstrate proper positions and transitions for an air squat". Carl Paoli

Inga kommentarer: