fredag 11 oktober 2013

Fröknäcke


Enkla, goda och nyttiga recept är alltid välkomna. Som det här på fröknäcke som jag hittade på bloggen Ironwoman för en tid sedan. (Stort tack!) Egenbakat knäckebröd på ett litet kick, så jädrans bra!

Det här behöver du:

2 ägg
1 dl mandelmjöl
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1 dl linfrön
Havssalt eller liknande.

Så här går det till:

Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa 2 ägg i en bunke och rör sedan i övriga ingredienser förutom salt.
Fördela smeten i ett tunt lager på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite salt.
Grädda i ugnen 10 minuter. Dela sedan i lagom stora bitar med en kniv.
Stäng ugnen och sätt in plåten igen 30 minuter på eftervärme.

Inte så avancerat va?
Lycka till!

Inga kommentarer: