Som jag nämnt tidigare kräver en sund kosthållning först och främst planering. I planeringen ingår saker som tex recept, inköpslistor, inköp och tillagning.
Det finns många personer som har lysande kunskaper i näringslära och kan allt om gi, fettkvaliteér och olika typer av kostupplägg. Men när det kommer till att omsätta teori till praktik är det många som går bet. Att LAGA mat och dessutom mat som SMAKAR GOTT är A och O för att kosthållningen ska hållas balanserad en längre tid.
Tidningen LAGA LÄTT är en riktig inspirations och kunskapsspridare. Alla recept i tidningen är provlagade och tar max 30 minuter att tillaga (kanske något längre om du är ovan).
Dessutom är recepten energiberäknade och innehåller max 599 kcal per portion.
I tidningen presenteras fräsch och sund mat som både är nyttig och smakar gott! Helt perfekt!
Själv tycker jag en mattidning är både roligare och mer inspirerande istället för alla dessa kokböcker som ändå bara hamnar i bokhyllan. Laga Lätt kommer en gång i månaden och i varje nummer är det alltid några recept som faller en lite extra i smaken. Klipp ur och spara i din egen "kokbok" där du bara har recept som du provlagat och verkligen tycker om.
Här kommer ett exempel saxat ur tidningen:
Expresspasta med kyckling och avokado
4 portioner
4 portioner spaggetti (välj gärna fullkorn)
1 grillad kyckling
1 avokado
1 röd chilifrukt
2 msk olivolja
2 msk vinäger
2 msk vatten
2 krm salt
1 krm peppar
1 påse rucola (80 g)
50 g flagad parmesan
1. Koka pastan
2. Bena ur och skär kycklingköttet i strimlor. Dela, kärna ur och strimla avokadon och chilifrukten.
3. Blanda olja, vinäger, vatten, salt och peppar. Vänd ner den kokta och avrunna pastan, kycklingen, avokadon, chilifrukten och rucolan. Strö över permesan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar