onsdag 21 april 2010

Kostillskott

Magiska kapslar?

Jag vill inte påstå att jag är något större fan av kostillskott men det finns ett par produkter som jag använder själv och även kan rekommendera till andra. Men som namnet anger är det ett "tillskott" och alltså inget som ersätter den ordinarie välbalanserade kosten.

Omega 3
Idag har de flesta hört talas om "mirakelfettet" Omega 3. Dessa fleromättade fettsyror hämmar inflammationer i kroppen och hjälper vårt hjärta och våra kärl att må bra. Hjärnan och kroppens alla celler behöver också dessa viktiga fettsyror för att fungera optimalt.
Som en bonus har man också sett effekter på fettförbränningen och energiförbrukningen i kroppen.
Naturligt hittar vi också fettsyrorna i den mat som vi äter. Fet fisk, skaldjur, linfrön, linfröolja, valnötter och rapsolja är bra exempel.
Vet du med dig att du äter fisk och skaldjur lite för sällan, rekommendationen är 2-3 dagar i veckan, kan jag varmt rekommendera ett tillskott av detta "mirakelfett".


Proteinpulver
Ett proteinpulver är snarare underlättande än nödvändigt. Det finns tillräckligt med protein i vår vanliga kost, speciellt i kött, fågel, fisk, ägg och mejeriprodukter. Men med understöd av ett proteinpulver går det otroligt snabbt och smidigt att få i sig protein till mellanmål eller frukost.
Många kanske tycker att ett proteinpulver är onaturligt och konstgjort. Och visst är det en bearbetad produkt men faktum är att mycket av den maten vi hittar i mataffären på många sätt är mer bearbetad än vad ett proteinpulver är. Dessutom används proteinpulver i många sorters livsmedel. De vanligaste förekommande proteinpulverna på marknaden är koncentrat av mjölk, ägg eller soja. Välj ett proteinpulver med hög proteinhalt, minst 80 % protein.


Expressfrukost -när tiden inte räcker till...

Proteindrink med bär, frukt och nötter

1 dl proteinpulver
2 dl vatten
2,5 dl frysta blåbär eller hallon
1 frukt
20 mandlar eller andra nötter

Mixa proteinpulver, bär och vatten. Ät frukten och nötterna till.

Inga kommentarer: