söndag 28 november 2010

Fredagsmys


I sedvanlig ordning är det "månadskalas" på Crossfit Nordic sista fredagen i varje månad. Vi träffas och umgås och har allmänt trevligt. November var inget undantag men som grädde på moset denna gång anordnades det också en tävling.

Vi var tolv deltagare och tävlingsmomenten hölls hemliga tills precis innan det var dags att köra igång.
Tävlingen delades upp i tre delar som skulle utföras direkt efter varandra utan vila emellan.

Del 1:
Inom 5 minuter: Two hand overhead anyhow (Max vikt ger bästa förutsättning för nästa del)

Del 2:
(direkt efter del 1) Max antal repetitioner per övning under 1 minut. Ingen vila mellan övningarna.

Burpies
Rodd (hela tiotal meter)
Kettle bell svingar (24/16kg)
Pull-ups
Goblet squat (24/16kg)

Del 3:
(direkt efter del 2) Samla under två minuter "bonuspoäng" genom att utföra 10+10 pistols och/eller stå på händer i 15 sekunder och/eller L-sit på golvet i 10 sekunder. Varje genomförd bonus ger 5 extrapoäng.

Slutpoäng = (viktx2) + totalt antal reps+ eventuella bonuspoäng

Del 1 var en klurig rackare. Här skulle man först få upp en vikt på rak arm ovanför huvudet och därefter behålla vikten där medans man med den andra armen lyfter upp den andra vikten. Inte helt lätt. Men till slut stod jag där med 32 kg i den ena armen och 24 kg i den andra.

Jag har lite dålig koll på hur många repetitioner jag fick till i respektive övning under del 2 men sammanlagt blev det 108 reps.

Därefter knep jag ytterligare 5 poäng genom att utföra 10 pistols (enbens knäböj) per ben. L-sit på golvet eller 15 sekunders handstående var inte att tänka på.

Min sammanlagda poäng räckte totalt till en tredjeplats. Det är jag helt klart nöjd med och faktiskt aningen förvånad att det gick så bra. Att Jakob och Numi spöade mig kan jag leva med. De är båda otroligt duktiga idrottare.
Det här var ett kul inslag som jag hoppas dyker upp fler gånger framöver.

Samtliga deltagares resultat finns att se på bild nedan.1 kommentar:

Nathalie o jorge sa...

Jag och min kompis gör en uppgift i skolan och vi har valt att jobba med romerska ringar. Så vi undra om du skulle kunna hjälpa oss med information om romerska ringar. Vi skulle också vilja interujva dig om det är okej för dig. Satt vi skulle vara mycket tacksama om du hjälper oss.
Har du lust att hjälpa oss maila mig på: twilightfanalltid@hotmail.se
Massor av kramar Nathalie och Jorge