tisdag 14 juni 2011

Nyutbildade instruktörer

De senaste dagarna har det varit stort fokus på styrketräning. Tillsammans med mina kollegor Patrik och Micke har vi genomfört de praktiska delarna på The Academys utbildning till Lic. Styrketräningsinstruktör.
Eleverna har drillats  i både träningsteknik, rörelseanalyser, pedagogik, ledarskap samt träningsplanering och programkonstruktion.
Kunskaperna de redan hade med sig var förutom egen träningsbakgrund också en teoretisk grundutbildning inom bland annat anatomi, fysiologi, näringslära och träningslära.

De flesta väljer sedan efter styrkekursen att utbilda sig vidare till personliga tränare.

Det har varit några riktigt kul och inspirerande dagar tillsammans. Alltid lika kul att lära känna nya människor som brinner för träning och hälsa. Hoppas att vi ses snart igen!

Bilden har jag lånat av Lollo Stapel

Lic. Styrketräningsinstruktör

En Academy-utbildning för dig som vill bli styrketräningsinstruktör, som vill uppdatera dina kunskaper inom området och/eller har intresse för egen utveckling. Efter avslutad utbildning har du en bred och djup teoretisk och praktisk kompetens inom styrketräning. Du kan skapa och genomföra effektiva, anpassade och säkra program för olika kundgrupper och individer.

I utbildningen ingår The Academys eget utbildningsmaterial med rörelser beskrivna i bild och text - ett unikt och användbart material.

Inga kommentarer: