fredag 24 februari 2012

Crossfit Games 2012


Årets Crossfit games säsong är igång och nästan 60000 personer världen över ska under våren mäta sina krafter i de olika deltävlingarna som eventuellt leder till en finalplats i USA till sommaren. Så här förklarar Crossfit Nordic spelreglerna i korthet:

"Varje år, sedan 2007, arrangeras The CrossFit Games och det är motsvarande världsmästerskapen i Crossfit. De som vinner games koras "mest vältränade i världen".
Tävlingen består dock av tre delar. 22:e februari till 25:e mars sker Sectionals, även kallat "The Open". Detta är en webbaserad, internationell, första deltävling där vem som helst kan delta genom att genomföra ett pass per vecka och få det godkänt antingen på ett godkänt gym eller genom att filma genomförandet och lägga upp det på games-hemsidan.
60 män, 60 kvinnor och 30 team går vidare till regionals inom varje region (vår region är Europa). Därtill går 20 masters vidare från varje klass (Kvinnor och män.. 45-49, 50-54, 55-59, och 60-plus.) DIREKT till games.
25-27:e Maj sker "Regionals" där 3 män, 3 kvinnor och 3 team (bestående av 3 män och 3 kvinnor) går vidare till games. 15-17:e Juli sker "Games" i Kalifornien".

Första "Open" tävlingen annonserades tidigare i veckan och går kort och gott ut på att de tävlande ska göra så många burpees de kan inom loppet av sju minuter. Inte så tekniskt avancerat, däremot krävs det desto mer pannben och vilja.
Du som är registrerad för tävlingen (och inte kört passet ännu) eller om du kanske bara är sugen på att förbättra dina burpees kan få många bra tips på förberedelser och genomförande i filmen från Gymnasticswod nedan.

Inga kommentarer: