tisdag 16 oktober 2012

INSIDE THE BOX

 
Nu har det blivit dags för ett träningsrelaterat boktips igen. T.J Murphy är journalisten och löparen som upptäckte Crossfit och blev ordentligt biten. Fysträningen räddade också honom från en långdragen skadehistorik. Nu har han skrivit boken "Inside The Box" som är en form av dokumentär om träningsformen som tagit världen med med stormsteg.
I boken kan du läsa om allt från hur grundaren Greg Glassman fick kicken från Golds gym på grund av sin då annorlunda träningsfilosofi till hur Crossfit nu tio år senare har blivit en stor tv-sänd publiksport.
Författaren har också träffat och intervjuat en rad profiler som till exempel Greg Amundsen (som ger Fran-tips) och Kelly Starrett samt träningsfysiologen Lon Kilgore (Som skrivit boken "Starting Strength" med Mark Rippetoe).
Som en röd tråd får man också följa T.J´s väg från trasig löpare som inte kunde göra 15 armhävningar till en av 62.000 personer som deltog i kvalet till Crossfit games.
Jag tycker boken är läsvärd och du som gillar Crossfit kommer att garanterat tycka det samma. Kika också på sidan Inside The Box där det finns fler kompletterande artiklar i ämnet löpning och Crossfit.
Boken är på engelska och finns att beställa från Adlibris.

Inga kommentarer: