torsdag 1 november 2012

Omelett till lunch?



Jag har haft lite dåligt med bloggideér den senaste tiden, därav lite glesare än vanligt mellan inläggen. Men vad passar väl då bättre än ett recept på lite nyttig snabbmat. Omelett är lika enkelt och snabbt att tillaga som det är gott och nyttigt. Nyttigheten beror såklart på vilket innehåll du väljer men grunden med ägg och en skvätt mjölk hamnar i alla fall i linje med mitt kosttänk. Själva pimpandet avgörs sedan av din egen fantasi, filosofi och kylskåpsinnehåll. En grönsaksblandning och någon form av kött brukar passa utmärkt. Så här kan det till exempel se ut:

Omelett med kryddstark korv och grönsaker

2 portioner

  • Kryddstark korv med högt köttinnehåll
  • Gul lök
  • Röd paprika
  • Grön paprika
  • Zucchini
  • 2 dl mjölk
  • 6 st ägg
  • Salt och peppar

    Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Vispa sedan ihop äggen med mjölken och lite salt och svartpeppar.
    Skiva korven och grönsakerna. Värm en stekpanna med lite smör eller olja och stek korven och grönsakerna tills de fått färg. Häll i äggblandningen och ställ in pannan i ugnen om du har en ugnsfast stekpanna. Omeletten är färdig när den stelnat och fått fin färg. Piffa till det hela med några basilikablad innan servering.
  • Inga kommentarer: