lördag 7 maj 2011

Pimpad burgare


Kan man pimpa en bil så kan man väl lika gärna pimpa en hamburgare...
Jag gör det gärna med en rejäl köttfärsbiff, aubergine, zucchini, rödlök, körsbärstomater, bladspenat, stekt ägg och en stor bit brieost. Om jag saknade bröd och dressing? Knappast!

2 kommentarer:

Schaub sa...

Tänkte höra med dig vad du anser om vikten av en kraftfull "shrug" i en frivändning? Har kollar runt lite och hört mig för samt kört själv naturligtvis.

Jag anser nu efter lång research att den är sekundär mot snabbheten att komma under stången, d v s det läggs för mycket fokus på att dra upp axlarna. Amerikanerna har enligt många tappat i olympiska lyft mot öststatarna, de kör t ex fortfarande high pulls som separat träning (dvs att dra upp stången så högt som möjligt genom en kraftfull shrug och höft-extension).

Öststatarna fokuserar mer på att gå från avslappande armar till snabb vändning i armbågar och kvick dropp under stången.

Tankar?

Ha det bäst!

//Schaub

Micke Svensson sa...

Schaub:
Jag tror det handlar om på vilken nivå man befinner sig i sin teknikutveckling. "Shrugen" ser jag som sekundär efter en ordentlig höft och knäextension. Det är i höften du har den största kraftutvecklingen men sedan hjälper såklart skuldrorna till.
Att ta sig under stången är såklart jättviktigt samtidigt som jag ofta ser många som missar full extension i ivern att ta sig under. Tyvärr är vi ju aldrig bättre än vår svagaste länk och när det gäller OL-träning så finns det många länkar på kedjan... Mycket som ska klaffa och svårt är det. Kör hårt!